Sunday, May 12, 2013

Magic meals mmmmm....

Ok aku berpeluang untuk rasa produk baru dari maggie magic meals. Memang magic bagi yang terlalu sibuk untuk masak. Dua dalam satu sambil tanak nasi + magic meals = 2 (complete meals).


Pertama sekali aku nak cakap dari segi masa. Senang sahaja kita boleh ikut langkah-langkah yang disediakan dibelakang. Kita hanya perlu bahan asas yang ada di dapur iaitu bawang dan kita hanya perlu beli ayam. Sekarang zaman senang pergi sahaja pasar mintak penjual ayam potong kecil- kecil atau dekat pasar raya sekarang ada jual yang siap potong ikut sahaja bahagian ayam yang kita suka makan. Ikut langkah-langkah yang diberi.


1.Ok potong 1 labu bawang besar dalam bentuk gegelung. Masukkan dalam plastik yang telah disertakan. Terpulang pada kita nak campurkan apa. Contoh daun bawang, cili benggala,apa-apa yang berkenan dihati. Kemudian masukkan ayam yang telah dipotong kecil-kecil dan perencah yang disediakan. Kemudian diikat menggunakan pengikat yang disediakan. Goncang-goncang bungkusan anda sehingga semua bahan sebati.


2. Masukkan bungkusan tadi ke dalam periuk nasi. Masakkan nasi dengan ayam serentak. Kemudian apabila nasi suadah masak biarkan bungkusan tadi dalam periuk nasi dalam 20 minit lagi.


3. Keluarkan bungkusan dari periuk nasi dan magic its happen. Ayam kita siap masak serentak dengan nasi. Siap untuk dihidangkan.

Dari segi rasa seikhlasnya tak sesedap dengan kita masak semua ramuan dengan sendiri. Rasa yang kurang dan kurang menepati selera anak tekak aku.Macam sesuatu yang hilang lagipun aku hanya rasa satu perisa iaitu ayam kicap sebab magic meals ni ada dua lagi perasa. Tapi ia terpulang dengan selera kita sendiri. Ia hanya mudah disediakan dan menjimatkan masa dengan zaman yang terlalu pantas.

P/s: Sekarang banyak benda diluar sana yang memudahkan kita. Tapi keputusan di tangan kita untuk memilih mana yang perlu dan baik. Ini bukan iklan berbauar.sekian

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...