Thursday, March 24, 2011

Lie to Me

 If you looking for the truth, always look closer 
Kita semua pernah melakukan pembohongan antara niat itu untuk kebaikan atau sebaliknya. Bohong kalau kita tidak pernah berbohong. Kadang dalam tidak kita sedar kita akan berbohong untuk kepuasan dan keinginan kita.

Sebagai contoh:
* Sipolan 1: Eh cantik design aku ni? Jawab jujur tau..
  Sipolan 2: Menarik ni..dah cukup perfect!!
  Sipolan 1: Betul ke ni..betul ke??
  Sipolan 2: Betul..betul...betul
(sebenarnya sipolan 2 nk bagi tahu sipolan 1: Ishhh banyak kena betulkan ni..typo error...color salah...macam mana nak cakap.. kalau tego mesti sentap..aish!!!!!!!!!)
Aku hanya nak share benda ni sebab sekarang ni aku "banyak masa" dekat rumah aku tidak pernah "miss" cita ni dekat FOX channel Astro. Lie to Me ini adalah drama bersiri yang bagi aku menarik dan mencabar minda kita untuk berteka-teka. Dramaini be inspirasi oleh penemua sainstifik seaorang psikologi  yang boleh membaca manual yang terdapat di dalam diri kita seperti pergerakan tubuh,wajah dan suara manusia untuk mendedahkan kebenaran siasatan jenayah. Kalau kita sudah pakar nanti cuba aplikasi benda ini pada orang lain. Huru-hara aku rasa sebab "Truth Hurts". Cuba tengok video promo dibawah.

Kalau rajin cuba benda ini "Lie Detection Tests

5 comments:

sakura_sorimachi said...

salam ukhwah..
nice entry...btw..i mmg big fan of "LIE TO ME"...nice jalan story n fun to folow..

bAizU said...

huhuhu~angah da leh jadi investigator la pas ni...
coz da dpt byk ilmu dari this story...hehehe~
have a nice day my sis!
*thumbs up*

sakura_sorimachi said...

i follow ur blog oredi..follow mine ok ^_^

z e r a n a i m said...

ena: hahaaa...tgh menganggur boleh hadaplh semua drama...tmbah skill tgok cita ni..gila kita bla tau semua org semua tgh berbohong ngn kita...:)

sakura:salam..thanks sbb sudi follow blog saya..:)

Sekamar Rindu said...

salam...

singgah petang folo ur blog....**13

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...